luni, 14 septembrie 2015

Nud

In facultate obisnuiam sa ma intalnesc cu un bun prieten si sa mergem impreuna la o biblioteca publica, mai exact la "Liviu Rebreanu" de la metrou Costin Georgian.

Desi la biblioteca mergi sa citesti, el isi lua creionul si hartiile si in sala de lectura desena diverse schite ale corpului uman. Isi luase si un model foarte frumos, de lemn, pe care il asezai in orice pozitie astfel incat sa te ajute la desenat.

Prietenul meu s-a mutat in alta tara si dupa plecarea lui am incercat si eu sa desenez schite ale corpului uman. Mai mult, am primit cadou de la alti prieteni doua carti cu schite de "Nuduri".

Am fost foarte incantata de acel cadou si le multumesc pentru surpriza!


Uite mai jos ce am reusit sa desenez cu ajutorul sfaturilor din carti:

Relaxing
Studiu nud

Seductie

miercuri, 9 septembrie 2015

Icoane pe lemn

Prima icoana am realizat-o in clasa a IV-a. Am pictat, in acuarele, un inger. Un desen de copil, facut cu mare drag. Din pacate, nu am pastrat-o dar imi aduc aminte cat de mult mi-a placut.

Apoi, prin liceu am fost invitata la o colega de clasa care cunostea arta icoanei pe lemn. Ne-am strans trei colege si am pictat. Acum imi dau seama ca aceea activitate a fost o forma initiala de atelier de lucru , atat de cunoscuta azi. Eu am pictat o icoana cu  Fecioara Maria si Pruncul. Colega mea m-a ajutat sa-i pun si foita de aur.

Am fost tare mandra de acea opera si o pastrez si azi, cu mare drag, in casa parintilor. Ulterior am descoperit ca imi place foarte mult acest stil si am mai facut cateva icoane. Aproape pe toate le-am facut cadou.

Iata mai jos cateva dintre ele.

Prima este cea cu foita de aur, cea mai draga mie.

Fecioara cu Pruncul - cu foita de aur

Fecioara cu Pruncul - daruita unui professor

Iisus Hristos - daruita Alinei 

Fecioara indurerata

Fecioara cu Pruncul - daruita socrilor mei cu ocazia aniversarii nuntii de aur

marți, 18 august 2015

Cu creioane colorate


Cel mai mult imi place sa desenez in creion. Este foarte simplu si cu toate acestea, poti realiza lucrari minunate.

Iata cum arata desenele mele cand adaug si putina culoare:


Imbratisare

Tablou de nunta

Pooh


miercuri, 12 august 2015

Imi faci si mie portretul?

"-Da. Iti fac."

"-Si cat dureaza pana e gata?"

"-Aha....dureaza ceva..."

"- Trebuie sa stau nemiscat? Nemiscat-nemiscat?

"-Adica nu pot nici sa ma scarpin?"

"-Da, e mult mai bine asa. Trimit poza. Caut una care-mi place si iti trimit!Sunt curios cum o sa iasa!"

"-Pot sa-l pun pe facebook?"

"- Dar daca nu imi place, nu-l pun. Te superi?"



Mai jos cateva portrete realizate dupa poze din ziare, flyere, calendare, coperti de carti. Ele stau nemiscate si nu se supara :)



Fetita cu palarie
Mario Vargas Llosa
Politician
Barbat


Melancolie
Baietel








marți, 11 august 2015

Desene de la unu la zece


Mereu m-am gandit cum putem invata copiii intr-un mod placut. Indiferent despre ce domeniu este vorba.

Iata mai jos un scurt tutorial despre cum puteti realiza desene simple pentru copiii mici pornind de la numere:



Daca aveti propuneri si idei pentru realizarea altor desene, va rog sa-mi spuneti!

O zi plina de inspiratie!

vineri, 7 august 2015

Activitati de weekend


E vineri, e weekend.

Si in timp ce ma uitam prin folderul cu desene am gasit unul care m-a dus cu gandul la weekend. Desenul este destul de recent, realizat de mine in urma cu un an, pe o banca in parcul de langa bloc, in timp ce bebe dormea linistit in carut.

Iata-l:



La circ
P.S. In partea de jos se observa si incercarea copilului meu de a imi corecta desenul cu cateva linii ce intregesc desenul!


Mai apoi, tot in folderul cu desene am gasit si candidatul ideal pentru un spectacol de circ. Desen realizat de mine in perioada facultatii, anul doi, in timp ce savuram o cafea la Social Club si asteptam sa inceapa cursul de "Sociologia familiei".

Candidatul ideal:


Chip de copil



Va doresc un weekend plin de activitati interesante!

luni, 3 august 2015

Incercarea moarte n-are!

Acum multi ani, sa tot fie vreo zece, am vazut un anunt pe Ejobs pentru illustrator desene de copii. Si am zis hai sa aplic. Dupa cum v-ati dat seama din titlu, am ramas  doar cu aplicatul dar si cu patru desene care, surprinzator, le-am pastrat. Spun surprinzator deoarece din pacate multe dintre desene le-am ratacit, pierdut etc.

Ma bucur ca astea s-au incapatanat sa ramana alaturi de mine!

Iata-le:


Cuburile

Salutul
 

Sport de iarna


Urmarire

joi, 30 iulie 2015

Iti place sa desenezi?

Draga prietene,

Cred ca tuturor ne place sa desenam.

Incepem in copilarie cand suntem fascinati de descoperirea "chestiei ciudate" care lasa urme pe hartie, pe asfalt, pe fata lu' mami si pe perdea - "ca un fel de muradrie". E tare distractiv cand suntem copii sa vedem actul creatiei si ne mandrim tare mult cu mazgalelile noastra. Va aduceti aminte de replica: "Uite ce am facut!" si intindeati bucuros foaia spre parinti si  fata parintilor arata brusc ca si cum ar fi vazut literalmente "vitelul la poarta noua"?

Cred ca toti am trecut prin experienta asta.

Urma apoi partea cu explicatii (ca si cum ei nu ar fi inteles ca era desenata o printesa pe un cal alb, intr-o padure fermecata, ce era asa greu de inteles ca doar era clar desenat!).

Cati dintre noi mai continua sa deseneze odata cu trecerea anilor? Eu cred ca destul de putini. Ii lasam doar pe cei care vor sa se specializeze, care aleg sa devina artisti plastici si isi dedica viata acestei frumoase arte.

Dar desenul este pentru toata lumea si mai important, pentru toate varstele. El este la fel ca tine: poate fi vesel, trist, melancolic, aventuros, imbatator, visator si oricum vrei tu.

Recent, am vazut ca au aparut in librarii carti de colorat pentru adulti. Imi place ca astfel se promoveaza ideea desenatului ca mod de relaxare. Daca comparam desenul cu dansul (cine ma cunoaste stie de ce folosesc aceasta comparatie), altfel stau lucrurile. Nu toti suntem dansatori profesionisti dar apropape toata lumea danseaza fara sa le pese ca nu stiu cutare figura de dans. Cam asa ar trebui sa fie si cu desenul. Nu trebuie sa ai talent, nu trebuie sa ai creioane performante, nu trebuie sa ai locul perfect pentru desenat. Trebuie doar sa desenezi si sa iti aduci aminte de bucuria pe care o simteai cand erai copil si mazgaleai pe foaie.

Traieste acel sentiment si nu te gandi ca nu ai talent!Simte doar starea de bine care te cuprinde!

Desenul este muzica inimii scrisa cu pensula pe hartia vietii.

Tu cand ai desenat ultima oara?